Over Ellie Keizer
Ellie Keizer is als Gestalt-therapeut opgeleid om Gestalt-psychotherapie te geven. Deze master opleiding heeft zij gevolgd bij de Middlesex University in Londen in samenwerking met de Nederlandse Stichting Gestalt in Amsterdam.
Verder heeft zij een Post-HBO opleiding tot coach gevolgd, is zij opgeleid in het personeelswerk, de re-integratie, arbeidsbemiddeling, mediation, account-, contract- en casemanagement en heeft zij een (para)medische achtergrond. Daarnaast beschikt zij over een ruime leidinggevende ervaring in zowel de profit- als de non-profit sector.
'Happiness is not a destination, it 's a method of life'
Gestalt-psychotherapie
Volgens de Gestalttheorie is contact even noodzakelijk voor mensen als zuurstof en water. Om die reden wordt de Gestalttherapie de psychotherapie van het contact genoemd. Uitgangspunt is dat een mens een onlosmakelijk onderdeel is van zijn omgeving die gezin, werk, vrienden en de rest van de wereld omvat.
Volgens de Gestaltbenadering ervaren mensen psychische problemen wanneer het contact met hun omgeving verstoord is en ze niet in staat zijn om dat te herstellen. Deze opvatting is anders dan die van de meeste psychotherapieën die psychische problemen zien als een verstoring van het geestelijk evenwicht.
Individuele therapie
Bij individuele therapie bespreekt u uw problemen samen met Ellie Keizer. Na aanmelding volgt een intakegesprek. Tijdens dit gesprek brengt zij in kaart wat uw klachten zijn en wordt samen met u onderzocht of er voldoende veiligheid, vertrouwen en respect is om aan de slag te kunnen gaan.
Voor sommige problemen zijn een paar sessies voldoende. In andere gevallen is meer tijd nodig. Zij gaat ervan uit dat u uw eigen kracht wilt hervinden en uw zelfondersteuning kunt vergroten. Daarvoor reikt zij u gereedschappen aan. Haar aanpak is gericht op zelfkennis en de eigen verantwoordelijkheid daarin.
Tijdens het hulpverleningsproces gebruikt zij werk-vormen uit de moderne psychotherapie: betrokken, veelzijdig, zorgvuldig en doelgericht.
Er is aandacht voor wat u op dit moment bezighoudt. Alleen al uw verhaal vertellen kan opluchten. U krijgt steun als u gevoelens toont die u gewend bent te verbergen. De taal van uw lichaam kan u daarbij helpen: uw stem, uw ademhaling, uw expressie en uw houding.
Stap voor stap kunt u de kwaliteit van uw leven verhogen. Met meer oog voor de werkelijkheid van uw leven, weet u beter wat uw behoeften zijn, hoe u daarmee om kunt gaan en hoe u keuzes kunt maken. U kunt een vollediger mens zijn; uw kwetsbaarheid voelen en tegelijkertijd vertrouwen op uw eigen kracht.
Relatietherapie
Veel relaties vertonen, na een eerste zeer gelukkige periode, slijtage. Werk en kinderen vragen veel aandacht, waardoor de tijd met elkaar afneemt. Juist die tijd is nodig om de interesse in elkaar te houden. Warmte, genegenheid en passie zijn geen statische begrippen. Warmte verandert in kilheid als we elkaar te weinig zien of spreken. Warmte verdwijnt als u nooit meer een compliment of een liefkozing van uw partner krijgt. Liefde en passie zijn alleen mogelijk als warmte, genegenheid en contact in de relatie aanwezig zijn. Als u ze mist is relatietherapie een mogelijkheid om uw relatie nieuw leven in te blazen.
In relatietherapie werken we – indien gewenst – met twee therapeuten. Het risico dat één van de cliënten partijdigheid ervaart, wordt hierdoor aanzienlijk verkleind. Samen zien zij meer en kunnen zij hun aandacht beter verdelen. We beschikken over zowel mannelijke als vrouwelijke therapeuten.
In relatietherapie duren gesprekken gemiddeld 1 uur. Het aantal gesprekken dat we met elkaar voeren is afhankelijk van de problemen waar u als paar mee worstelt. Toch zal de therapeut de vermoedelijke duur, de frequentie en de kosten met u bespreken. In het eerste gesprek bespreekt u wat u als paar wilt bereiken. Daarna gaan we gezamenlijk de manier van werken bepalen.
De weg om het geluk met elkaar terug te vinden
Hoe werkt Gestalt-therapie?
Wanneer u kiest voor de Gestaltbenadering, zult u merken dat de therapeut niet alleen bij uw problemen zelf stilstaat, maar juist meer nadruk legt op de manier waarop u ze ervaart, welke betekenis ze hebben in uw leven en hoe u ermee omgaat. De aandacht is vooral gericht op wat uw zintuigen waarnemen en wat u lijfelijk ervaart. Dat geeft vaak een passender antwoord op levensvragen dan uw gedachten. Door u te concentreren op het lichamelijke en zintuiglijke, leert u om opnieuw contact te maken met uw eigen beleving en op een creatieve manier met uw problemen om te gaan. Gestalttherapie is daarom een boeiend proces, dat soms pijnlijk en confronterend is, maar ook humoristisch en bevrijdend (bron: website NVAGT).
Wanneer gaat u naar een Gestalttherapeut?
- Wanneer de huisarts zegt dat de oorzaak van uw lichamelijke klachten niet van medische aard zijn en u wilt toch verbetering van de situatie
- Als u wilt voorkomen dat uw emoties met u op de loop gaan en u wilt dichter bij uzelf zijn
- Bij het verlangen om een meer assertieve houding te ontwikkelen
- Een ingrijpende gebeurtenis die u goed wilt kunnen verwerken
- Voor het ervaren van meer geluk in de relatie met uw partner, ouder(s) of kinderen
- Als u op zoek bent naar de zin van het leven
- Voor verbetering in uw functioneren wanneer u lusteloosheid, neerslachtigheid, stress of angst ervaart
- Bij spanningen met uw (puber)kind(eren) kun u leren om een betere opvoeder te zijn
- Voor een toename van harmonie in de relatie met vrienden en collega´s
Hoe gaan we te werk?
We verkennen uw leven tot nu toe om de door u ervaren problemen in perspectief te plaatsen. Gezamenlijk werken we aan het herdefiniëren, het opnieuw bepalen van de beelden die aan de problemen ten grondslag liggen, opdat u weer volledig vanuit u zelf vorm kunt geven aan uw leven.
Hoe lang de therapie duurt is op voorhand moeilijk te bepalen. Het verschilt van persoon tot persoon en hangt ook af van de aard van uw vragen. Toch zal de therapeut al in het begin de vermoedelijke duur, de frequentie en de kosten met u bespreken. In het eerste oriënterende gesprek bespreekt u wat u wilt bereiken. Daarna gaan we gezamenlijk de manier van werken bepalen.
Ellie Keizer is gespecialiseerd in thema’s rondom angst, depressie, hoge sensitiviteit, seksueel misbruik, spannings- en/of burn-outklachten.
Informatie voor verwijzers
Een uitgebreide brochure voor verwijzers van de beroepsvereniging NVAGT is op aanvraag beschikbaar. De NVAGT is een waarborg voor kwaliteit en professionaliteit van uw Gestalt-therapeut.
Het lidmaatschap van de NVAGT en de EAGT
Therapeuten kunnen ingeschreven worden in het register van deze beroepsverenigingen wanneer ze aan de gestelde eisen voldoen. De Certificering Kamer ziet erop toe dat alle ingeschreven therapeuten voldoende gekwalificeerd zijn en elke vijf jaar een herregistratieprocedure doorlopen.
De ethische code van de NVAGT
Leden van de NVAGT werken volgens de ethische code en richtlijnen van de NVAGT. Een uitgebreide brochure voor verwijzers is op aanvraag beschikbaar.
Klachtenregeling
Sinds 1 januari 2017 moeten zorgaanbieders voldoen aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz). Wie klachten heeft over de dienstverlening van Ellie Keizer, M.Sc. kan zich wenden tot de S.C.A.G. (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg) Newtonlaan 51, 3584 BP in Utrecht.